Maidontuotanto

Kyöstilässä tuotetaan Valio-maitoa vuosituhannen vaihteessa valmistuneessa pihattonavetasssa. Karjastamme löytyy monenlaisia persoonia noin 60. Vaikka tilallamme on pitkä historia tuotantomme on nykyaikaa seuraavaa ja eläinten hyvinvointiin panostavaa. Lehmät saavat liikkua navetassa vapaasti ja käydä myös lypsyllä omia aikojaan lypsyrobotissamme ”Askossa”. Karjamme on ruskean ayrshire-valtainen, mutta muutama musta holsteinkin on joukossa.

Päivittäisessä hoitotyössämme navetassa tarkkailemme eläimiä aktiivisesti ja mahdollisiin sairastapauksiin tartutaan välittömästi. Eläimet ovat meille tärkeitä ja siksi olemme panostaneet niiden terveyteen mm. eläinlääkärin kuukausittaisilla terveydenhuoltokäynneillä.

Navetassamme on luonnollisen ilmanvaihdon vuoksi raikas ilma. Eläimillä on makuupaikoillaan parsipedit ja kuiviketta tekemässä makailusta miellyttävää. Juoma-altaissa on raikasta vettä omasta kaivostamme ja ruokintapöydällä vapaasti tarjolla tilamme pelloilta tehtyä säilörehua ympäri vuorokauden. Rauhallinen tunnelma navetassa kertoo mielestämme stressittömästä elämästä.

Poikimisen lähestyessä lehmä otetaan poikimakarsinaan erityistarkkailuun ja poikimisen jälkeen emä ja vasikka saavat tutustua toisiinsa samassa karsinassa muutamia päiviä vasikan juoden ternimaitoa. Kaikki vasikkamme juovat täysmaitoa koko juomakauden.